Busexcursie zaterdag 2 juli 2022

Bijna twee jaar hebben we met de gevolgen van crisismaatregelen tegen de verspreiding van corona moeten leven, maar nu is het einde inzicht.
Het is bijna niet voor te stellen hoe anders ons leven er nog kort geleden uitzag.
Maar nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven mogen we weer op pad.
Daarom wordt er weer een tuinreis georganiseerd.

Na het succes van de busexcursies van de afgelopen jaren gaan we dit jaar een aantal tuinen bezoeken in de omgeving van de Achterhoek.
Liefhebbers van tuinen, planten, bomen, vijvers, natuur kunnen tijdens deze excursie hun hart ophalen.
Een feest voor vaste planten liefhebbers.
We bezoeken totaal vier  tuinen in Ruurlo, Breedenbroek, Bocholt-Spork en Megchelen.

Tuin De Valk in Ruurlo
Dit is de grote landschapstuin van circa 6000 vierkante meter van Dineke Brethouwer.
De tuin ligt rondom het oude boerderijtje De Valk uit 1872.
Er is een groot assortiment aan planten, bomen en heesters verdeeld over grote borders.
Naast het woonhuis is een vijver aangelegd met een geel/oranje border.
Het is een heerlijke wandeltuin.

Landschapstuin ’t Meihuus in Breedenbroek
Liefhebberstuin rondom gerestaureerde 18e eeuwse boerderij.
Opgedeeld in weiland, wilde bloemen/grassenwei met kikkerpoel, sierborders, prairieborders, rozentuin, grassenborders, groentetuin, heestertuin en heesterbos.
Het geheel heeft een open verbinding met het mooie Achterhoekse landschap.
Op diverse bankjes kan men genieten, van kunst en diversiteit en de rust van deze landelijke tuin.

Gut Heidefeld Der Park in Bocholt-Spork
Op een vlakte van 7.000 m2 bevindt zich het park "Gut Heidefeld".
De voormalige moestuin werd met veel aandacht tot detail in een prachtig park omgevormd.
Het park is naar inspiratie van Engelse tuinen en parken uit de jaren 18e en 19e eeuw aangelegd.
De voormalige fruitboomgaard werd zorgvuldig in de nieuwe park geïntegreerd.
Deze omvat verschillende thema’s.
Hierdoor ontstaat door de verschillende planten een harmonische compositie, met onder andere rhododendrons, de vijver, de bostuin, de orangerie en het theehuis.
De orangerie - een viktoriaans tuinhuis- werd op het 200 jarige bestaan als oase voor het overwinteren van de potplanten gebouwd.
De grote selectie aan planten maakt het park op elke tijd van het jaar aantrekkelijk.

Lanschapstuin Nico Wissing in Megchelen
Landschappelijke romantische tuin met een oppervlakte van ca. 2,8 hectare,
waarvan 3000m2 privé/siertuin,
omzoomd door beukenhagen met ca. 800m2 gemengde vaste plantenborders,
een kruidenrijk grasland, een tuinkas,
diverse verharde en onverharde wandelpaden,
een lindenloof,
een ezelweide omheind door kastanje hekwerken,
een 900m2 grote natuurvijver en diverse kunstobjecten.

We vertrekken 's morgens om  07.30 uur  bij Lutscher Alm. Lossersestraat 189, 7525 PE in Enschede en hopen rond 17.30 uur hier weer terug te zijn.
Ter afsluiting van deze veel belovende dag bestaat de mogelijkheid om  met elkaar een hapje eten en een drankje drinken bij de Lutscher Alm.
De kosten voor deze dag bedragen voor leden € 65,00 en voor niet-leden € 75,00.
Je kunt er ook voor kiezen om niet aan het slotetentje deel te nemen, dat moet dan bij opgave duidelijk worden aangegeven.
De kosten bedragen dan € 40,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden.
Dit is uiteraard inclusief busreis, rondleidingen bij de tuin De Valk, tuin ‘t Meihuus, Park Gut Heidefeld en de Tuin van Nico Wissing.

Om de kosten budgettair neutraal te houden moeten er in ieder geval 40 mensen meegaan.

We hebben optie op een bus bij ter Beek Reizen genomen, maar moeten dit natuurlijk wel binnen een bepaalde tijd gaan vastleggen.
Nu is 2 juli wellicht nog een hele tijd weg, maar we zouden toch graag zien dat er vòòr 1 juni duidelijkheid bestaat over de vraag of we gezamenlijk gezellig met de bus op pad kunnen

Dus geef u tijdig op!

Opgave voor deze excursie bij:
Wim van Lier,  e-mail: w.v.lier(at)home.nl, telefoon: 053-4615970

Tuinreis 2022